Tuesday, January 10, 2012

SELAMAT ULANG TAHUN~~1001~~
SALAM...

KEPADA YANG SAMBUT HARI LAHIR PADA HARI INI, SELAMAT HARI LAHIR.

BEST WISHES FROM MY HEART..TERIMA KASIH PADA YANG MENGINGATI HARI LAHIR SAYA, YANG WISH MELALUI FB,SMS DAN YANG CALL..TERIMA KASIH BANYAK2..BUKAN HADIAH YANG DI INGINKAN TAPI CUKUP SEKADAR INGATAN DAN DOA..

BANYAK SEBENARNYA YANG INGIN DI KONGSI MENGENAI PENGALAMAN 1 TAHUN YANG SUDAH..KEEP IT OUT..

1.HARAPAN TAHUN INI: HOPE BOLEH POSTING CEPAT2..TAK KISAHLAH DEKAT NEGERI MANA PUN..HAKIKAT SEBENAR MEMANG TAK NAK JADI CIKGU TAPI KALAU ITU YANG SUDAH TERTULIS, SAYA TERIMA..DALAM MASA YANG SAMA SAYA MENUNGGU BORANG PERMOHANAN POLIS..ANDAI KATA ADA ERZEKI, ADALAH..DOA2KAN..

SEMOGA PIHAK2 TEMPAT YANG SAYA PERNAH BELAJAR TERBUKA MINDA..JANGAN HANYA MELULUSKAN PROGRAM UNTUK PIHAK MEREKA SAHAJA. MPP BEKERJA UNTUK HEP/YANG SEBENARNYA HEP YANG BEKERJA UNTUK KEPENTINGAN PELAJAR?FIKIR2KAN..MENJADI MPP YANG TAK SEBERAPA MENJALANKAN TUGAS MEMANG DIAKUI TAPI HAKIKATNYA MENGAPA TERJADI BEGITU?KERANA MEREKA2 YANG KORUP,SUKA MENGAMPU,PILIH KASIH DAN YANG SEANGKATAN DENGANNYA..BUKAKANLAH MINDA..

TIADA BEZA DIANTARA BITARA,SMILE DAN MAHASISWA PENDIDIK APABILA MEREKA DI PILIH DAN DIANGKAT MENJADI WAKIL PELAJAR..JIKA ADA AGENDA2 YANG TERSEMBUNYI YANG MAMPU MEMBUNUH SEMANGAT PEMIMPIN2 BUANGKANLAH JAUH2 KERANA HIDUP UMPAMA RODA..SEKARANG ANDA BERADA DI ATAS TAPI TIDAK SELAMANYA.. KEPADA RAKAN PEMIMPIN YANG LAIN, JANGAN BERSIKAP TAMAK DAN PENTINGKAN DIRI KERANA SIKAP TERSEBUT MENCERMINKAN SIAPA ANDA YANG SEBENAR DAN MENGHAKIS KEPERCAYAAN ORANG LAIN TERHADAP ANDA DAN JUGA TERHADAP ORGANISASI MPP ITU SENDIRI..

2.MELUPAKAN PERKARA YANG TELAH BERLALU: MNCUBA UNTUK TERUS MELUPAKAN KENANGAN LUKA MASA FORM 6..KALAU ORANG TAK BOLEH MAAFKAN KITA SETELAH KITA MENCUBA UNTUK MENDAPATKAN KEMAAFANNYA..BIARKANLAH..ITU HAK DIA..KITA DAH CUBA..SEKARANG BELAJAR UNTUK MENERIMA DAN LAPANGKAN DADA..ADA HIKMAH DI SEBALIKNYA..HARGAI APA YANG KITA ADA SEKARANG LEBIH BERMAKNA DARI MENGEJAR MEREKA YANG TAK PASTI LAGI MENYAYANGI KITA..

3.MENCUBA UNTUK MEMAHAMI: MELAPANGKAN HATI DENGAN MEMUJUK DIRI,MUHASABAH DIRI TENTANG PERKARA PERIBADI BAHAWA YANG BERLAKU TELAH TERSURAT..SEBURUK DAN SEKEJAM MANA PUN MEREKA,MEREKA TETAP DARAH DAGING SENDIRI..BERDOA AGAR DIRI DAPAT MENERIMA UJIAN YANG MENDATANG..SEMOGA DIKUATKAN LAGI PEGANGAN KEHIDUPAN BAHAWA SYURGA DI BAWAH TAPAK KAKI IBU..KELUARGA ADALAH HARTA..

4.BELAJAR MEMAAFKAN: SELARI DENGAN PERTAMBAHAN USIA, DIRI INI MULA TERBUKA UNTUK BELAJAR MEMAAFKAN..MUNGKIN PAYAH,MUNGKIN PAHIT..TAPI LEBIH MANIS JIKA DENDAM DAN AMARAH DI USIR DEMI KETENANGAN HATI SENDIRI DAN ORANG LAIN..


No comments:

Post a Comment